En del av det nya Helsingborg

Helsingborg bubblar och sjuder. Växer och förnyas. Där det förr låg magasinsbyggnader, verkstäder och lastkajer växer nu en helt ny stadsdel med bostäder, kontor och affärer fram.

Oceanvillorna och Brf Oceanpiren – en del av Oceanhamnen.

Lovisa Snekkersten har redan nu köpt sin drömbostad i en av de andra fastigheterna i Oceanhamnen. Se filmen där hon berättar om sina tankar inför flytten till Helsingborgs nya stadsdel.

Levande kvarter

Torg, parker och grönområden. Strålande förutsättningar för restauranger och kaféer. Och så kajen, förstås. Oceanhamnen blir ett område med massor av platser att hänga på. Ställen där du kan slå dig ner med en kaffe och bara ta det lugnt. Eller inleda ett samtal och göra nya bekantskaper.

I hamnens södra del planerar Helsingborgs stad för ett havsbad. I planerna finns bassänger, duschar och en djuphavspool med hopptorn. Det stora trädäcket kommer att erbjuda gott om plats att rulla ut handduken på.

Bron till Knutpunkten – och vidare

Ungefär samtidigt som bostäderna på Oceanpiren är inflyttningsklara, kommer bron till Knutpunkten att vara färdigbyggd. Det blir en gång- och cykelbro, mjukt S-formad för utsiktens skull, över hamnbassängen. Via detta promenadstråk når du Knutpunkten och Helsingborgs absoluta centrum på ett par minuter.

En närvarande historia

Oceanhamnen är en före detta industriell hamn. Områdets historia hålls levande genom att olika detaljer från hamnverksamheten bevaras.

Oceanhamnen är den första stadsdelen som utvecklas inom ramen för H+, en satsning som Helsingborgs stad beskriver som det största stadsförnyelseprojektet i Helsingborg i modern tid.

Läs mer om Helsingborg stads visioner 

Anmäl er till H+ nyhetsbrev här