En del av det nya Helsingborg

Helsingborg bubblar och sjuder. Växer och förnyas. Där det förr låg magasinsbyggnader, verkstäder och lastkajer växer nu en helt ny stadsdel med bostäder, kontor, förskola och affärer fram.

Oceanhamnen är en stadsdel som byggs på öar – ett kvarter präglat av samtidsarkitektur, med perfekta förutsättningar för en hållbar livsstil.

Välkommen till Oceanhamnen! Här får du en förhandstitt i 3D på den nya stadsdelen som håller på att växa fram med ett spektakulärt läge vid havet, ett stenkast från Helsingborgs centralstation. Här byggs också restauranger, handelsyta och Oceanhamnen Waterfront Business District, ett nytt affärsdistrikt med 32 000 kvadratmeter nya kontor.

Levande kvarter

Torg, parker och grönområden. Strålande förutsättningar för restauranger och kaféer. Och så kajen, förstås. Oceanhamnen blir ett område med massor av platser att hänga på. Ställen där du kan slå dig ner med en kaffe och bara ta det lugnt. Eller inleda ett samtal och göra nya bekantskaper.

Närheten till Helsingborgs universitetsområde bidrar till områdets livaktighet och energi.

I hamnens södra del planerar Helsingborgs stad för ett havsbad. I planerna finns bassänger, duschar och en djuphavspool med hopptorn. Det stora trädäcket kommer att erbjuda gott om plats att rulla ut handduken på.

Bron till Helsingborg C – och vidare

Ungefär samtidigt som bostäderna på Oceanpiren är inflyttningsklara, kommer bron till Helsingborg C (f.d. Knutpunkten) att vara färdigbyggd. Det blir en gång- och cykelbro, mjukt S-formad för utsiktens skull, över hamnbassängen. Via detta promenadstråk når du Helsingborg C och city på ett par minuter.

En närvarande historia

Oceanhamnen är en före detta industriell hamn. Områdets historia hålls levande genom att olika detaljer från hamnverksamheten bevaras.

Oceanhamnen är den första stadsdelen som utvecklas inom ramen för H+, en satsning som Helsingborgs stad beskriver som det största stadsförnyelseprojektet i Helsingborg i modern tid.

Läs mer om Helsingborg stads visioner 

Anmäl dig till H+ nyhetsbrev här