Brf Oceanpiren

I bostadsrättsföreningens Oceanpirens hus är ingen lägenhet den andra lik. Varje planlösning är unik. Fast en del saker har de förstås gemensamt. Som till exempel de många smarta lösningarna.

 

Planlösningarna är öppna, takhöjden generös.

 
 
 

69 unika lägenheter

Brf Oceanpiren består av 69 lägenheter – ettor, tvåor, treor och fyror på mellan 39 och 103 kvadratmeter. En del av dem är utformade som loftbostäder. Alla har yteffektiva planlösningar och använder miljövänliga val för inredningen. Andra smarta detaljer är genomtänkta förvaringsmöjligheter och skyddade balkonger. Och låt oss inte glömma avfallskvarnen, som ser till att dina matrester förvandlas till biogas. Fönstren är förstås stora, för maximalt ljusinsläpp.

Boendemiljön

I mitten av den grönskande innergården står ett växthus. Att gården också är väderskyddad är praktiskt, eftersom du har havet som närmsta granne. Känslan av sundets salta bris är förstås svårslagen, men det kan ju också finnas tillfällen då det är skönt att söka lä. I kvarterets bottenplan finns dels en så kallad bikeport, där du kan mecka med din cykel, och dels en företagslokal. Här kanske det öppnar en butik, ett kafé eller ett så kallat coffice (ett kombinerat kafé och kontor).

En känsla av rymd

Mjölk, socker eller en mild havsbris? Fina dagar kan du dricka ditt morgonkaffe ute på balkongen. Eller uteplatsen, om du bor på bottenvåningen. En del av lägenheterna högst upp stoltserar också med stora takterrasser. Golven är ekparkett i alla rum, inklusive köket. Det är högt i tak – hela 2,7 meter – och några boenden är entresollägenheter. Här förstärks känslan av rymd ytterligare.

Välutrustade kök och badrum

Köket är hemmets naturliga samlingsplats. Här finns alla ytor du behöver för bak, kok och tillagning av festmåltider. Stilrent men ändå ombonat. Kökets inredning går i sobert grått, vilket matchar det varma ekgolvet perfekt. Både ugn och mikrovågsugn är inbyggda.

I det helkaklade badrummet står spotlights för belysningen. För att maximera lägenhetsytan har alla badrum sina egna lösningar. I vissa lägenheter finns ett separat litet grovkök där du tvättar och torkar dina kläder, medan andra har tvättmaskin och torktumlare i badrummet.